(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Výborné jablečné řezy"Hraběnka"
Potřebné ingredience
Těsto : 400 g hladké mouky,prášek do pečiva,100 g moučkového cukru,250g másla či Hery,4 žloutky Do jablek : 4 bílky,100g cukru,postrouhaná jablka,skořice.
Postup přípravy
S mouky,prášku do pečiva,cukru,másla a žloutků vypracujeme ručně tužší těsto,ze kterého dáme čvrtinu do mrazáku a zbytek těsta rukama klademe na předem vymazaný a krupicí vysypaný plech,na toto těsto přidáme postrouhaná jablka,které posypeme skořicí a ml.cukrem a potřeme bílky rozšlehanými také v cukru.Jako poslední dávku vezmeme těsto z mrazáku a postrouháme tak,že zakryjeme jablka s bílky.
Pečeme do růžova.Nejlépe chutná druhý den,pokud vydrží u nás se stalo jen když se pekly dva plechy...
Pečeme do růžova.Nejlépe chutná druhý den,pokud vydrží u nás se stalo jen když se pekly dva plechy...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Vuninka
(upraveno)
28. 3. 2015, 12:02
mňaaaaaaaaaaaaaaaaaam nejlepší buchtička na světě!